header


Ad van Beers de fysiotherapeut, ook voor de sporter
U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Met een alternatief trainingsschema desnoods, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden. Een fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.

Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen.Ad van Beers kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden; zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. En braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Preventie in de sport
U zult ook zien dat Ad van Beers automatisch uw sportschoenen onder de loep zal nemen. Hij zal u vragen naar de ondergrond waarop u traint, de materialen die u gebruikt en de opbouw van de training. Hij zal u zeker wijzen op het belang van een goede warming-up en cooling-down. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde blessure. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is preventie nummer één. En voor u natuurlijk ook, want sport is hét middel om gezondheid te bevorderen en andere ziekten als gevolg van inactiviteit te voorkomen. Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft. Rust roest. Dus blijf verantwoord in beweging.

Fysiotherapeutisch advies voor de sporter
Ad van Beers behandelt, voorkomt en adviseert. Hij is echt een breed geschoolde allrounder en advisering is een belangrijke taak binnen zijn dagelijks werk. Hij geeft u handvatten om zelf iets te doen als u last krijgt van acute of sluimerende blessures krijgt. Hij leert u tapen en bandageren en adviseert uw trainer om hoe u om moet gaan met uw blessure binnen uw sport. Een fysiotherapeut kijkt naar wat u nog wel kunt in plaats van naar uw beperkingen. Reken maar dat een advies van de fysiotherapeut uw plezier en resultaten in de sport ten goede komt.